Dimensiunile suprafeței de joc
Terenul de joc are formă rectangulară, delimitat de linii longitudinale de margine și linii transversale de poartă. Lungimea liniilor de margine, reglementate între 90 m și 120 m, trebuie să fie mai mare decât lungimea liniilor de poartă, care pot avea dimensiuni între 45 m și 90 m.
Dimensiunile terenului de joc, în cadrul meciurilor oficiale internaționale, trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 90–110 m, iar lățimea, între 50-75m.[1]
Marcajul suprafeței de joc
Terenul de joc este marcat cu linii de culoare albă cu o lățime de cel mult 12 cm.[2] Terenul de joc rectangular este împărțit în două jumatăți prin linia mediană, iar la mijlocul liniei mediane se află punctul de la centru terenului, iar în jurul acestui punct, se află un cerc cu raza de 9,15 m.
Porțile
Porțile se află fixate la mijlocul fiecărei linii de poartă. Porțile sunt alcătuite din doi stâlpi verticali, montați la distanță egală de la colțurile terenului de joc și sunt uniți la partea superioară printr-o bară transversală. Distanța interioară dintre cei doi stâlpi este de 7,32 m, iar partea inferioară a barei transversale se află la 2,44 m, de la suprafața terenului de joc.
Cei doi stâlpi și bara transversală pot fi confecționate din lemn, oțel sau alte materiale aprobate și pot fi de formă rectangulară, circulară, ovală și trebuie să aibe aceeași lățime și grosime, care nu trebuie să depășească 12 cm. Stâlpii porții și bara transversală trebuie să fie de culoare albă.
În general, în spatele porților sunt montate plase fixate de stâlpi, bara transversală și ancorate în suprafața din spatele porții. Plasa se montează în așa fel încât să nu deranjeze portarul și să nu lase mingea să treacă prin ea.
Suprafața de poartă
La fiecare capăt al terenului de joc, în fața porții, se află o suprafață de formă rectangulară, denumită „suprafața de poartă” sau „careul mic”. Lungimea suprafeței de poartă este de 18,32 m, stabilită prin distanța dintre barele porții de 7,32 m și 5,5 m de la interiorul fiecărei bare a porții spre colțul terenului de joc pe linia de poartă și are o lățime de 5,5 m, trasată perpendicular pe linia de poartă.
Suprafața de pedeapsă
În exteriorul careului mic se află o altă suprafață dreptunghiulară de dimensiuni mai mari denumită „suprafața de pedeapsă” sau „careul mare”.
Lungimea suprafeței de pedeapsă este de 40,32 m, stabilită prin distanța dintre barele porții de 7,32 m și 16,5 m de la interiorul fiecărei bare a porții spre colțul terenului de joc pe linia de poartă și are o lățime de 16,5 m, trasată perpendicular pe linia de poartă.
În interiorul suprafeței de pedeapsă, se află marcat punctul loviturii de pedeapsă, la 11 m de la mijlocul liniei de poartă.
În exteriorul fiecărei suprafețe de pedeapsă este marcat un arc de cerc care are raza de 9,15 m din punctul loviturii de pedeapsă.
Steagurile
La fiecare colț al terenului de joc, se află un steag pe un suport neascuțit la partea superioară cu o înălțime de cel puțin 1,50 m de la suprafața terenului de joc.
De la fiecare colț al suprafeței de joc este marcat un sfert de cerc cu raza de 1 m în interiorul terenului de joc.
Opțional la fiecare capăt al liniei mediane poate fi fixat un steag asemănător, la cel puțin 1 m de la linia de margine, în exteriorul terenului de joc.